Saar en Jop
Nu bestellen!
praten over seksualiteit

Arjet Borger

Arjet Borger-Korf, auteur van Saar en Jop

Door mijn studie (Gezondheidswetenschappen) en werkervaring (oa voor Siriz) ben ik mij steeds meer in het thema seksualiteit gaan verdiepen. Ik heb een adviesbureau en heb aan diverse projecten op het gebied van seksualiteit meegewerkt. 

In februari 2010 is de door mij geschreven website Vrije Liefde (www.vrijeliefde.nl) online gegaan. Met deze website wil ik jongeren en jongvolwassenen toegankelijke informatie over seksualiteit geven, waardoor zij zelf bewuste keuzes kunnen maken in hoe zij met seksualiteit om willen gaan.

In de periode dat ik aan Vrije Liefde schreef, ben ik ook moeder geworden. Zo ontstond mijn idee voor het eerste kinderboek 'Saar en Jop'. Hoe je met seksualiteit omgaat, hangt voor een groot deel samen met hoe je bent opgevoed en hoe je tegen jezelf aan kijkt. Daarom wilde ik een leuk boek maken, dat ouders helpt om met jonge kinderen al te praten over identiteit, vriendschap en intimiteit.

Het idee voor het tweede boek bestond al langere tijd: een boek dat ouders helpt met kinderen over seksualiteit en voortplanting te praten. Marieke heeft prachtige tekeningen gemaakt, die teder en speels blijven. Beide boeken over Saar en Jop helpen ouders en opvoeders om spelenderwijs over deze onderwerpen met jonge kinderen te praten.

Mijn derde boek In gesprek over seks is in 2013 verschenen. Het is een boek voor ouders en opvoeders, over hoe zij met kinderen en jongeren over seksualiteit kunnen praten. Vanaf september 2014 is het boek voor jongeren Van alles over seks verkrijgbaar. In november 2014 is ook de handleiding Een avond over seks verschenen, voor jeugdleiders en jongerenwerkers om zelf avonden over seksualiteit te organiseren. Voor meer informatie kijk op www.arjetborger.nl.

© 2020 Arjet Borger - Alle rechten voorbehouden