Saar en Jop
Nu bestellen!
praten over seksualiteit

Marieke ten Berge

Marieke ten Berge, illustrator van Saar en JopVanaf mijn kindertijd tekende ik al heel erg graag, stapels tekeningen maakte ik. Mijn moeder tekende ook altijd veel en heeft mij veel geleerd. Op school tekende ik ook het liefst. Ook al ben ik na het voortgezet onderwijs geen teken-opleiding gaan volgen, toch kon ik op mijn 17e als leerling tekenaar aan de slag bij een trendburo. Daar tekenden we collecties voor klanten over de hele wereld, variërend van illustratieve karakters voor Pasen en Kerst tot het ontwerpen van dessins voor stoffen en inpakpapier. Ik heb daar ontzettend veel geleerd, maar mijn droom bleef het illustreren van kinderboeken. 

Sinds 2004 illustreer ik kinderboeken. Daarnaast ontwerp ik regelmatig producten voor een kinderlabel en ontwerp ik veel kaarten. Inmiddels is het bijna een full-time baan. Maar, mijn hoofdtaak is het moeder zijn. Ik werk altijd thuis en kan dus zelf voor mijn kinderen zorgen, dat is heel prettig. Ik heb een dochter van vijf en een zoontje van anderhalf jaar, en een dochterje van enkele maanden oud. Als ik illustraties maak, haal ik veel inspiratie uit de kinderen. De manier hoe ze dingen doen en beleven inspireren enorm.

Voor het boek 'Saar en Jop' heb ik ook veel gekeken naar de leefwereld van mijn dochter: Hoe kijkt zij aan tegen jongens? Wat vindt zij leuk en hoe beleeft zij vriendschappen en liefde? Ik vond het een super leuk project om aan te werken: de tekst van Arjet aanvullen met illustraties en samen een waardevol boek te maken. Ik denk dat het heel belangrijk is om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met intimiteit, op een luchtige en natuurlijke manier. Dat hebben we ook in dit boek geprobeerd.

Voor meer van mijn werk kun je kijken op www.marieketenberge.nl

© 2020 Arjet Borger - Alle rechten voorbehouden